Workshop over ondernemerschap

 • Programma op maat! U bepaalt duur, groepsgrootte en vorm.
 • Geniet ervan: Wij doen al het werk en besparen u alle moeite.
 • Handig als invulling van lessen, rapportvergaderingen of projectweek
 • Inspireer uw leerlingen om actie te ondernemen!

Scroll naar onder

om meer te lezen

... en 28 andere tevreden scholen gingen u al voor. Levert uw school al leerlingen met een ondernemende houding? Investeer nu ook in de toekomst van uw leerlingen!

Wat zeggen anderen over dit programma?

Over dit programma

In een uur, een dag of meerdere lessen kennismaken met ondernemerschap.

Een afsluiter van een lang jaar, invulling gedurende een projectweek, of een speciale dag om de leerlingen extra te prikkelen: dit programma is veruit het meest geboekte programma van JongBus door VO én WO.

 

Wij komen naar uw school en verzorgen de hele dag, les of meerdere lessen. Het is een super flexibel programma, waarmee u uw leerlingen gemakkelijk kunt uitdagen.

 

 

Tijdens deze les/dag zetten uw leerlingen een eigen bedrijfje op, oftewel ze maken kennis met ondernemen, bedenken een bedrijfsidee, denken na over marketing, doelgroep en financien en aan het einde presenteert elk groepje hun bedrijfsplan aan de rest in de vorm van een vlammende 'pitch'.

 

Voor veel scholen is dit het eerste programma wat ze bij ons boeken, en is een goed begin van jong, fris en ondernemend onderwijs.

Voor leerlingen is het ook een fantastische kennismaking met ondernemerschap. Dit programma hebben wij al in 2013 speciaal ontworpen in samenwerking met Nyenrode New Business School gericht op het stimuleren van een proactieve, ondernemende houding bij jongeren.

 

Wij laten graag jongeren kennismaken met ondernemerschap en ze inspireren om dingen aan te pakken. Vertrouw op ons.

Workshop boeken?

Neem contact op

Heeft u geen hele dag de tijd? Geen probleem! Deze workshop kan ook worden verspreid over meerdere lessen of ingekort tot hooguit twee lesuren. Hieronder staan onze op-maat-opties.

Programmaoverzicht

1. Wat is ondernemen?

2. Brainstormen bedrijfsideeën

3. Doelgroep & Concurrentie

4. Naam, Logo & Slogan

5. Marketing

6. Financiën

7. Presentaties / Pitchwedstrijd

8. Afsluiting & Evaluatie

Workshop op maat

Alsof het nog niet perfect genoeg is.

Elk kind is anders, en dat geldt ook voor scholen. Elke school is anders en elke school heeft zijn eigen vereisten voor een workshop. Voor u kan het op deze manier erg moeilijk zijn om een passende workshop te vinden. Beperkte tijd en ruimte, beperkt budget en een hoge standaard. Wij helpen u door ons programma aan te passen op uw wensen.

Duurzaamheid voor de toekomst

Alleen bij ons!

Óf wij doen alles, dat bespaart u werk. Óf: wij leiden uw leerlingen in één dag op om de les te geven, en zij leiden volgend jaar nieuwe leerlingen op, etc. Zo heeft u de kunde in huis met extra ervaring voor die leerlingen.

 Duur & Vorm

Heeft u geen hele dag de tijd? Geen probleem, want wij kunnen de workshop ook inkorten tot een lesuur of een dagdeel, of verspreiden over meerdere lessen. Of kijk eens bij ons 'maatwerk-overzicht'.

Wanneer

U roept, wij komen. Nouja één week van tevoren boeken is wel zo fijn, maar u kunt ook al een jaar van tevoren plannen of zelfs alvast voor meerdere jaren!

Inhoud

Wilt u of uw schoolleiding graag een specifiek onderwerp behandelen of ergens extra aandacht aan geven, dan kan dat altijd. Bijvoorbeeld meer theorie, meer onderzoek, etc.

Prijzen

Vraag een offerte op via het formulier of boek via een "bel-mij-terug"-afspraak

Al vanaf het begin van onze oprichting, hebben wij ons doel boven het geld gesteld. De enige reden dat wij geld vragen voor onze programma's is dat wij dit graag voor altijd zouden blijven doen en zodat wij er full-time bezig kunnen zijn met het inspireren van jongeren. Onze prijzen zijn als volgt opgebouwd:

 • Minder dan 20 leerlingen: 12 euro per leerling
 • Tussen de 20 en 55 leerlingen: 10 euro per leerling
 • Meer dan 55 leerlingen: 8 euro per leerling

 

Korting geven we gratis weg in drie gevallen:

 1. U krijgt korting wanneer u meer dan drie maanden van tevoren plant.
 2. U krijgt korting wanneer u meerdere workshops tegelijkertijd inplant. Bijvoorbeeld voor verschillende locaties van uw school, of verspreid over het jaar, of voor meerdere jaren tegelijkertijd afspreekt.
 3. U krijgt korting wanneer [vul zelf in]. Wij staan namelijk altijd open voor leuke initiatieven en komen u graag tegemoet als u zelf een goede reden hebt, waarom u vindt dat u korting verdient.

 

Wilt u graag een offerte aanvragen voor een definitieve prijs, vul dan het formulier onderaan de pagina in en dan mailen wij u zo spoedig mogelijk een offerte toe.

Geïnteresseerd?

Boek hier uw workshop

Onze garanties:

 • Niet tevreden = Geen factuur

 

 • Voor elk niveau, elk profiel en elke leeftijd.

 

 • Jonge, inspirerende coaches voor de groep

 

 • Perfect op maat: U bepaalt zelf de vorm, grootte en duur. Wij passen onze programma's aan op uw wensen

Plan een "bel-mij-terug-afspraak"

Boek hier een workshop of stel direct uw vragen

Formulier verzenden...

Er is iets fout gegaan. Probeer het nogmaals of contacteer ons via de contactgegevens onderaan de pagina.

Formulier ontvangen. We zullen je zo snel mogelijk mailen om de afspraak te bevestigen.

Vraag een offerte op of stel uw vraag

Formulier verzenden...

Er is een fout opgetreden in de server.

Formulier ontvangen.

 

 

Onze programma zijn onderbouwd met de kennis van onze partners:

 

 

 

 

info@jongbus.nl

+316 23 67 76 27

www.jongbus.nl

JongBus

Onze programma's

Social Media

Contactgegevens

JongBus, programma, workshops, ondernemen, jong ondernemen, dreamstorm, competitie, toernooi, hackathon, ondernemen, ondernemerschap